Veel gestelde vragen

Heb je een vraag over onze datasets, maatwerk, reseller-mogelijkheden of licenties? Of ben je benieuwd naar de vragen die andere klanten ons stellen? Lees dan verder.

Klantenservice Naar de webshop

Betalen

Kan ik betalen met iDeal?

Ja, je kan bij ons afrekenen met iDeal. Dit wordt mogelijk gemaakt door de Nederlandse betalingsverwerker Mollie.

Kan ik een dataset ook op rekening bestellen?

Ja, als het niet mogelijk is jouw dataset met iDeal af te rekenen, is het mogelijk een dataset op factuur te bestellen. Je ontvangt jouw dataset dan niet direct, maar na betaling van de factuur. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Wat is de betaaltermijn?

De meeste van onze klanten rekenen hun dataset direct af met iDeal. Het is in overleg met onze klantenservice ook mogelijk een dataset “op factuur” te bestellen. In dat geval hanteren wij een betaaltermijn van 14 dagen.

Datasets downloaden

Waarom vervallen download-links na 30 dagen?

Nadat je bij Bedrijfsdata.nl een dataset hebt gekocht, kan je deze direct downloaden. Dat kan via de “Mijn datasets”-pagina in jouw account, of via de download-link die je per mail ontvangt. Het is belangrijk dat je jouw dataset direct download, want na 30 dagen vervalt deze mogelijkheid. Zo besparen wij kosten en beperken we energieverspilling. Is jouw download-link vervallen, maar heb je het bestand nog niet gedownload? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Hoelang duurt het om een dataset te downloaden?

Na een aankoop, kan je jouw dataset direct downloaden. Hoelang dat duurt, hangt af van de grootte van de dataset. In de meeste gevallen staat de dataset binnen enkele seconden op jouw computer. Als je omvangrijke datasets bij ons hebt besteld, kan het downloaden enkele minuten duren.

Waarom ontvang ik mijn dataset in een ZIP-bestand?

Alle datasets die je bij Bedrijfsdata.nl koopt, worden geleverd in verschillende bestandsformaten. Zo kan je o.a. direct aan de slag in Microsoft Excel, Google Sheets, Apple Numbers, LinkedIn Ads, Hubspot, Pipedrive, Salesforce, SharpSpring & Zoho CRM. Het ZIP-bestand dat je downloadt, bevat al deze varianten in één handige bundel.

Facturen

Wanneer ontvang ik mijn factuur?

Nadat je jouw bestelling hebt afgerond, ontvang je binnen enkele minuten per een bevestiging. Direct daarna ontvang je ook jouw factuur. De factuur wordt verzonden door ons administratiesysteem. Daarom maken we hierbij gebruik van een ander e-mailadres. De kans bestaat dat dit e-mailadres door je e-mailprovider wordt aangezien voor spam. Check daarom jouw spambox op e-mails die zijn verzonden door “administratie=bedrijfsdata.nl@via.sielsystems.nl”. Je kan uiteraard ook altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Kunnen jullie mijn btw-nummer op de factuur vermelden?

Ja, vul jouw btw-nummer tijdens het bestellen van jouw dataset in als “bestelnotitie” en wij zorgen ervoor dat jouw btw-nummer netjes op de factuur wordt vermeld.

Kunnen jullie een PO-nummer op de factuur vermelden?

Ja, vul jouw PO-nummer tijdens het bestellen van jouw dataset in als “bestelnotitie” en wij zorgen ervoor dat jouw PO-nummer netjes op de factuur wordt vermeld.

Licenties

Mag ik datasets doorverkopen?

Datasets die je bij ons koopt, mogen door één organisatie worden gebruikt. Je kan datasets dus alleen doorverkopen als je de dataset niet zelf gebruikt. Als je een dataset vaker dan één keer wilt doorverkopen, vragen we je contact met onze klantenservice op te nemen voor onze reseller voorwaarden.

Mag ik datasets delen?

Datasets die je bij Bedrijfsdata.nl koopt, mogen door maximaal één organisatie worden gebruikt. Je mag datasets dus delen met collega’s, partners & leveranciers, mits zij deze alléén ten behoeve van jouw organisatie gebruiken.

Mag ik datasets publiceren of verspreiden?

Nee, datasets die je bij Bedrijfsdata.nl koopt mag je niet publiceren of verspreiden. Dat geldt uiteraard niet voor de inzichten die je aan onze datasets ontleent; zolang (delen van) onze datasets geen onderdeel zijn van de publicatie en/of verspreiding mag je jouw inzichten of analyses onbeperkt delen.

Maatwerk

Bieden jullie ook API’s aan?

Ja, het is bij Bedrijfsdata.nl mogelijk toegang te krijgen tot API’s. Hiermee krijg je direct toegang tot onze database en heb je de mogelijkheid deze geautomatiseerd te bevragen. Neem contact op met onze klantenservice om de mogelijkheden en tarieven te bespreken.

Bieden jullie ook CRM koppelingen aan?

Ja, Bedrijfsdata.nl beschikt over diverse maatwerk CRM-koppelingen. Hiermee kan je jouw CRM o.a. automatisch aanvullen of actualiseren. Neem contact op met onze klantenservice om de mogelijkheden en tarieven te bespreken.

Kunnen jullie aanvullende data verzamelen?

Ja, Bedrijfsdata.nl is in staat aanvullende bedrijfsdata voor je te verzamelen. In de afgelopen 15 jaar hebben we samen met onze corporate klanten geavanceerde algoritmes ontwikkeld die data voor zeer specifieke vraagstukken kunnen verzamelen. Deze zetten we graag in voor jouw vraagstuk. Neem contact op met onze klantenservice om de mogelijkheden te bespreken.

Resellers

Kan ik reseller worden?

Datasets van Bedrijfsdata.nl worden door o.a. marketingbureau’s, callcenters en consultants op uiteenlopende wijzen doorverkocht. Wij bieden hiervoor speciale licenties, white-label oplossingen en kickback formules. Wil jij jouw klanten ook helpen met een volledig overzicht van hun markt of doelgroep? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Waar moet je als reseller aan voldoen?

Wij vinden de expertise, professionaliteit en integriteit van onze partners belangrijker dan de financiële kant van onze samenwerking. Als je samen waarde creëert, volgen de euro’s immers vanzelf. Neem dus gerust contact met ons op om samen de mogelijkheden te verkennen.

Hoeveel korting krijg ik als reseller?

Bedrijfsdata.nl biedt uiteenlopende mogelijkheden voor resellers. Een korting, van min. 15%, op datasets is slechts één van deze mogelijkheden. We bieden altijd maatwerk in onze partnerships en zorgen zo voor een “win-win”.

Retourbeleid

Kan ik mijn dataset “retourneren”?

In principe is het niet mogelijk een dataset na aankoop te “retourneren”. Daarom zorgen we ervoor dat je vóór je aankoop precies kan zien welke data je kan verwachten. Sluit de dataset toch niet aan op jouw verwachting? Neem dan direct contact op met onze klantenservice zodat we samen een passende oplossing kunnen zoeken.

Mijn dataset wijkt af van de advertentie?

Dat is niet de bedoeling! Neem direct contact op met onze klantenservice zodat we jou alsnog de juiste data (en een dikke korting) kunnen sturen.

Heb ik herroepingsrecht?

Nee, Bedrijfsdata.nl verkoopt alleen aan bedrijven. Het wettelijke herroepingsrecht is alleen bedoeld voor consumenten en dus niet van toepassing op datasets die je bij Bedrijfsdata.nl koopt.

Tarieven

Wat bepaalt de kosten van een dataset?

De prijs van onze datasets wordt voornamelijk bepaald door het aantal bedrijven en de hoeveelheid data die zijn inbegrepen. Daarnaast spelen o.a. populariteit en advertentiekosten een rol.

Krijgen journalisten korting op datasets?

Wij werken graag samen met journalisten om nieuwswaardige inzichten onder de aandacht van het grote publiek te brengen. We helpen je dus graag met datasets op maat, kortingen tot 100% en praktische hulp bij data-analyse. Hier vragen wij doorgaans een link naar onze website voor terug. Ben jij journalist en wil je gebruikmaken van onze data? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Krijgen studenten korting op datasets?

Ja, als student kan je bij Bedrijfsdata.nl korting krijgen op datasets die voor educatieve doeleinden worden gebruikt. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.